Site icon FIN

Administrația Prezidențială a anunțat că șeful statului a acceptat eliberarea din funcţie a unor magistraţi, ca urmare a pensionării

În ziua joi 1 septembrie 2022, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele privind eliberarea din funcţie a unor magistraţi, ca urmare a pensionării, informează Administraţia Prezidenţială.

Este vorba de Adriana-Daniela Barcău, eliberată din funcţia de judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, şi de Nicoleta-Daniela Bîtă, eliberată din funcţia de judecător la Judecătoria Vaslui.

În plus, în urmă cu zi, Klaus Iohannis a semnat decretele pentru eliberarea din funcţie a mai multor magistraţi, ca urmare a pensionării acestora.

Administrația Prezidențială a oferit atunci informații despre cei ieșiti la pensie

România, angajată în promovarea toleranţei şi bunei înţelegeri în societate

În contextul socio-politic, tot astăzi, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit și despre implementarea Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură. El a arătat că acest pas demonstrează, încă o dată, hotărârea României în promovarea toleranţei şi bunei înţelegeri în societate.

„În acest an, se împlinesc 145 de ani de la numirea primului ofiţer evreu în Armata României. Mauriciu Brociner, înrolat voluntar în cadrul batalionului comandat de căpitanul Nicolae Valter Mărăcineanu, a fost ulterior avansat la gradul de sublocotenent şi a participat la Războiul de Independenţă din 1877-1878, în atacul asupra Redutei Griviţa 2, în timpul căruia a fost rănit. Pentru curajul său, sublocotenentul Mauriciu Brociner a fost decorat cu Ordinul ‘Steaua României’ şi a primit cetăţenia română, alături de cei peste 880 de etnici evrei care au luptat în Armata Română în timpul Războiului de Independenţă”, a precizat Iohannis, în mesajul

Articol complet pe Financiarul.ro - Evenimente