10 milioane de ţigarete de contrabandă capturate în România

De la începutul stării de urgenţă, autorităţile române au capturat peste 10 milioane de ţigarete de contrabandă  iar la nivelului anului trecut statul român a pierdut circa 600 de milioane de euro din cauza contrabandei cu ţigări, bani neîncasaţi din accize şi taxe, arată datele “StopContrabanda.ro”, unicul centralizator în timp real privind situaţia capturilor de ţigarete din România.

“Anul acesta, cu ocazia zilei de 21 aprilie, Ziua Naţională a luptei împotriva traficului ilicit de mărfuri, trebuie să le mulţumim mai mult ca oricând angajaţilor Poliţiei de Frontieră, Poliţiei Române şi Direcţiei Generale a Vămilor pentru felul în care ne protejează în fiecare zi – atât la graniţe cât şi în interiorul lor. Nu putem să lăsăm totul pe umerii celor care ne protejează, expunându-se zilnic la pericol. În contextul răspândirii Coronavirusului (COVID-19), ţine de fiecare dintre noi să ne asigurăm că reducem riscurile şi să cumpărăm doar cu bon fiscal şi doar din magazine, nu de pe stradă. În felul acesta, ne vom proteja pe noi înşine şi vom ajuta economia să-şi revină mai uşor la finalul crizei”, a afirmat Ileana Dumitru, membru al echipei de conducere a British American Tobacco, Europa Centrală şi de Sud.

Reprezentanţii BAT spun ca în contextul actual marcat de pandemia de Coronavirus, este mai importantă ca oricând evitarea produselor de contrabandă, ale căror standarde de calitate şi igienă nu sunt verificate.

“Tot în 2019, lupta împotriva traficului ilicit de mărfuri a marcat o victorie importantă, prin legiferarea zilei de 21 aprilie ca Ziua naţională

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *