Sorin Câmpeanu: Bursa de studiu de 150 de lei se acordă elevilor cu medii de la 7.50 în sus

Luni 17 ianuarie 2022, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre bursele de studii ale elevilor, subliniind că varianta implementată nu este cea perfectă. În plus, oficialul de la Educație mai spune că este adeptul creșterii cuantumului burselor.

Astfel, Sorin Câmpeanu, a declarat că bursa de studiu este 150 de lei și că se acordă elevilor cu medii de la 7.50 în sus. Totuși, el spune că sunt elevi care nu se bucură de această bursă deoarece nu mai este bursă de merit, ci de studiu,

În opinia sa, ”În loc să te bucuri la o brusă de studiu, dacă într-adevăr îndeplineşti toate condiţiile, care se acordă de la 7.50 şi care este 150 de lei pe lună, anul ăsta, reclami faptul că nu mai iei bursa de merit care era 100 de lei. Păi e mai mult, 150 de lei pe lună, doar că nu se mai numeşte de merit. Dacă alergăm acum după coroniţe şi merit, nu cred că este bine, iar în mine nu o să găsească un partener în această problemă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24, luni seara.

Cuantumul burselor ar putea crește pentru cei care fac performanță

În plus, ministrul a precizat că își dorește ca valoarea burselor să crească pentru elevii care fac perfomanță. El spune că ar dori ca bursele pentru acești elevi să fie în valoare de 1.000 de lei.

În contextul financiar, ”O să găsească un partener în mărirea cuantumului burselor pentru cei care într-adevăr fac performanţă. Am

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *