În ce domeniu fost oficializat examenul pentru a obţine calificarea profesională?

În data de 06 noiembrie în acest an,  profesioniştii care vor să dobândească calitatea de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent pot susţine proba în data de 06 noiembrie în acest an.

De altfel, examenul din acest an se va desfăşura online ca urmare a situaţie actuale a pandemiei de coronavirus.

În contextul legal, data de desfăşurare a examenului este menţionată în Hotărârea nr.11/2021 privind susţinerea examenului de atribuire a calităţii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent – sesiunea noiembrie 2021, publicată în MO nr. 886/15.09.2021.  

Astfel, procedura de desfăşurare a examenului în sistem online va fi publicată pe site-ul Camerei Consultanţilor Fiscali cu cel puţin 15 zile înainte de data susţinerii acestuia.

Examenul va fi susţinut sub formă de test-grilă, din tematica şi bibliografia pentru examen, prevăzute în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Înscrierile la examen se fac în  perioada 27 septembrie 2021 – 15 octombrie 2021  pe site-ul www.ccfiscali.ro şi dosarele se transmit, în aceeaşi perioadă, prin servicii poştale cu confirmare de primire sau direct, pe adresa: str. Alexandru Constantinescu nr. 61, sectorul 1, municipiul Bucureşti.

În contextul organizatoric, dosarul de înscriere va conţine următoarele documente:

a) cererea de înscriere la examen (Anexa 2 din Hotărârea CCF nr. 11/2021, pentru consultanţi fiscali, respectiv Anexa 3 din Hotărârea CCF nr. 11/2021, pentru consultanţi fiscali asistenţi)

b) declaraţia de informare şi de acceptare a operaţiunilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către Camera Consultanţilor Fiscali, care poate fi descărcată de pe

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *