Duolingo a atras 521 milioane de dolari la IPO şi are o evaluare de 3,66 miliarde de dolari, peste așteptări

În prezent, operatorul platformei omonime pentru învățarea limbilor străine, Startup-ul american Duolingo,  a atras 521 de milioane de dolari printr-o ofertă publică inițială la New York, fiind evaluat la 3,66 miliarde de dolari, peste așteptări.

Astfel, compania a vândut 5,1 milioane de acțiuni, la prețul de 102 dolar/acțiune.

Din punct de vedere financiar-bancar, prețul a depășit intervalul țintit, de 95-100 dolari/acțiune. Intervalul de preț fusese deja majorat după ce, inițial, compania estima un preț de vânzare de 85-95 de dolari pe acțiune.

În contextul învăţării limbilor străine, lansată încă din anul 2012, Duolingo a devenit în scurt timp cea mai populară platformă online dedicată acestui domeniu și cea mai descărcată aplicație educațională pentru mobil.

Astfel, aplicația Duolingo a fost descărcată de peste 500 de milioane de ori și are circa 40 de milioane de utilizatori activi lunar.

De altfel, Duolingo a devenit unicorn în 2019. La acel moment, compania era evaluată la 1,5 miliarde de dolari, în urma unei runde de finanțare de 30 de milioane de dolari condusă de fondul de investiții CapitalG al Alphabet, compania-mamă a Google.

Citeste continuarea pe: Duolingo a atras 521 milioane de dolari la IPO şi are o evaluare de 3,66 miliarde de dolari, peste așteptări

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *