Comuna din România care are propria monedă virtuală: CIUGUban

În premieră, comuna Ciugud, din judeţul Alba, devine prima comunitate din România care îşi lansează propria monedă virtuală: CIUGUban, care va fi folosită, în prima fază, pentru a recompensa cetăţenii, în special copiii, care colectează selectiv deşeurile şi care reciclează.

Cu  moneda virtuală CIUGUban vor fi recompensaţi cetăţenii din comuna Ciugud, de regulă copiii, care colectează selectiv deşeurile şi reciclează ambalajele din plastic, sticlă şi aluminiu.

În contextul mediului, proiectul presupune montarea, în comună, a unor staţii de preluare şi reciclare a ambalajelor, unde cetăţenii vor putea depune sticlele, PET-urile şi dozele de aluminiu, iar în schimbul acestora vor primi monede virtuale, CIUGUbani, care vor putea fi folosite în comunitate.

Însă, monedele nu au valoare de criptomonedă, ci sunt doar o formă de recompensare a cetăţenilor şi de stimulare a reciclării şi colectării selective, anunţă reprezentanţii comunei.

În acest sens, prima astfel de staţie, a fost montată în curtea Şcolii Gimnaziale Ciugud, prima şcoală smart din mediul rural din România, fiind personalizată sub forma unui roboţel, care a fost numit „Verzulică – roboţelul reciclator”, iar copiii sunt provocaţi, până la sfârşitul vacanţei de vară, să recicleze cât mai multe ambalaje şi să colecteze cât mai multe monede virtuale.

Concret, la începutul noului an şcolar, monedele virtuale colectate vor fi convertite în bani reali, pe care copiii îi vor putea folosi pentru a finanţa mici proiecte şi activităţi educaţionale sau extraşcolare.

Din punct de vedere civic-social, pentru cea de-a doua fază a proiectului, administraţia locală din

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *