Ce măsuri aşteaptă europenii pentru cea mai mare problemă cu care se confruntă omenirea?

În perioada dintre 15 martie -14 aprilie, în sondajul Eurobarometru se arată că europenii cred că schimbările climatice sunt problema cea mai gravă cu care se confruntă în prezent omenirea.

Astfel, 93% dintre respondenţi consideră că schimbările climatice sunt o problemă gravă, iar 78 % că este o problemă foarte gravă. Atunci când li s-a cerut să spună care este problema cea mai gravă cu care ne confruntăm în prezent la scară planetară, 29 % dintre respondenţi au indicat fie schimbările climatice (18 %), fie deteriorarea mediului natural (7 %), fie problemele de sănătate legate de poluare (4 %).

Dar şi în ceea ce priveşte măsurile politicile, care pot fi adoptate pentru a remedia această problemă, 90 % dintre europeni sunt de părere că emisiile de gaze cu efect de seră ar trebui reduse la minimum, iar celelalte tipuri de emisii ar trebui compensate astfel încât Europa să poată deveni neutră din punct de vedere al climei până în 2050.

Raportul de 87 % consideră că este important ca UE să stabilească ţinte ambiţioase în ceea ce priveşte sporirea utilizării energiei din surse regenerabile şi acelaşi procent crede că e important ca UE să acorde sprijin ţărilor pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice.

În contextul social-economic european, în ciuda pandemiei şi a dificultăţilor economice cu care se confruntă europenii, susţinerea publică pentru întreprinderea de acţiuni în domeniul climei este în continuare la cote înalte. Europenii îşi dau seama de riscurile pe termen lung pe care le reprezintă criza climatică şi

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *