Ce criterii trebuie să îndeplinești pentru a avea o carieră în SRI

În România, Serviciul Român de Informații (SRI) este autoritatea statului care se ocupă de obținerea și valorificarea informațiilor. Altături de SIE (Serviciul de informații Externe), SRI este principalul serviciu care previne și contracarează ameninţările la adresa securităţii naţionale, fiind o componentă a sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, potrivit informațiilor care se regăsesc pe site-ul oficial al instituției.

Astfel, SRI a dat recent startul recrutărilor și a publicat un ghid informativ adresat persoanelor care doresc o carieră în Serviciul Român de Informații. Deși Serviciul Român de Informații este o instituție publică, o bună parte din activitatea sa este secretă, motiv pentru care discreția este mai mult decât vitală.

Ce joburi sunt disponibile la SRI

Concret, activitatea SRI presupunea culegerea și analiza informațiilor, aspecte care implică riscuri, vulnerabilități sau amenințări la adresa securității naționale. Prin urmare, cele mai căutate locuri de muncă din cadrul SRI sunt: ofițer operativ, ofițeri analiști, specialiști tehnici. Punctual, instituția caută să angajeze și experți în diverse domenii de activitate, care asigură suport dedicat misiunilor Serviciului.

Ofițer operativ SRI

În cadrul SRI, ofițerul operativ este persoana care identifică persoanele, relațiile sau companiile ce pot genera vulnerabilități la adresa securității naționale și își creează acces în aceste medii. Un angajat pe această funcție trebuie să dezvolte și să mențină relații validate de încredere, pentru a gestiona surse secrete umane (agenți) deja existente sau de a recruta unele noi.

Ce abilități trebuie să aibă un ofițer operativ SRI: inteligență socială superioară inteligență comunicațională superioară atenție distributivă

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *