Asociaţia SOS Satele Copiilor România lansează programul de donaţie lunară „Dăruiesc Copilărie” pentru susţinerea a 700 de copii vulnerabili

De Ziua Internaţională a Copilului, asociaţia SOS Satele Copiilor România lansează un nou apel pentru susţinerea copiilor vulnerabili, care nu mai au familia alături sau care se află la risc de separare.

În acest sens, asociaţia invită oamenii de bine să se alăture programului de donaţie lunară DĂRUIESC COPILĂRIE, pentru ca un număr de 700 de copii şi tineri din programele SOS să aibă o familie iubitoare, o educaţie potrivită şi siguranţa zilei de mâine.

În acest context social, oricine poate deveni membru al programului, în câţiva paşi simpli şi se poate alătura misiunii SOS pentru ca, în ţara noastră, niciun copil să nu crească singur.

Astfel, situaţia copiilor şi familiilor vulnerabile, care se află la risc de excluziune socială sau deprivare materială severă, s-a agravat în ultimul an, în România. Înainte de pandemie, 1,38 milioane de copii se aflau oficial la risc de sărăcie şi, din păcate, un procent mare dintre ei, la risc de separare de familie, din cauza condiţiilor grele de trai. Anual, în jur de 10.000 de copii ajung în sistemul de protecţie. Pentru ei, Ziua Copilului nu înseamnă nimic, printre greutăţile de zi cu zi cu care se confruntă. Dar, pentru oamenii de bine, această zi poate fi începutul unui sprijin lună de lună, pentru ca fiecare copil să se poată bucura de copilărie.

„Pentru fiecare copil care se află în îngrijirea SOS Satele Copiilor sau care este sprijinit prin programele asociaţiei, ne asumăm o responsabilitate pe termen lung. Promisiunea noastră este că

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *