58% dintre elevii din clasele terminale vor participa la activităţile de pregătire din şcoli

Doar 58% dintre totalul celor peste 8.700 de elevi aflaţi în clasele terminale vor participa la activităţile de pregătire organizate în perioada 2-12 iunie în şcolile din judeţul Botoşani, se arată într-o informare transmisă de inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Gabriel Hârtie.

La orele de pregătire vor lua parte 5.054 elevi din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi din clasele terminale de la şcolile profesionale. Cei mai mulţi dintre aceştia, 3.119, sunt elevi de clasa a VIII-a, iar 1.801 elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a. În acelaşi timp, doar 134 de elevi din clasele terminale din şcolile profesionale şi-au exprimat opţiunea de a se pregăti pentru examenele de absolvire.

Procentual, doar 69% din totalul elevilor care termină ciclul gimnazial, 54% din cei care încheie ciclul liceal şi 17% din cei din şcolile profesionale au anunţat că vor lua parte la activităţile de pregătire suplimentară din şcoli.

La nivelul judeţului Botoşani vor exista 149 de unităţi de învăţământ în care se vor desfăşura activităţi de pregătire cu elevii.

Sursa: Financiarul.ro.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *