Reactorul 1 al centralei nucleare din Cernavoda va fi oprit in mod controlat. De ce s-a luat aceasta masura

Reactorul 1 al centralei nucleare Cernavoda va fi oprit in mod controlat. Anuntul a fost facut marti de Nuclearelectrica, compania care opereaza centrala nucleara din Cernavoda.

Reactorul va fi oprit in noaptea de vineri spre sambata (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrari de reparatie ca urmare a aparitiei unei defectiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al unitatii 1, iar manevrele de reducere a puterii vor incepe pe 16 ianuarie 2021, la ora 0:00.

“Unitatea 1 a CNE Cernavoda va fi oprita in mod controlat, in noaptea de vineri spre sambata (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrari de reparatie ca urmare a aparitiei unei defectiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unitatii 1.

Manevrele de reducere a puterii vor incepe pe data de 16 ianuarie 2021, ora 0:00. Oprirea controlata a Unitatii 1 CNE Cernavoda se realizeaza conform procedurilor aplicabile in astfel de situatii si este necesara pentru a permite personalului CNE Cernavoda realizarea lucrarilor de reparatie in conditii de siguranta, dat fiind faptul ca fluidul de lucru (apa demineralizata) este la temperatura si presiune ridicate”, arata compania.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Defectiunea aparuta la circuitul tehnologic clasic al Unitatii 1 si lucrarile de remediere aferente nu au impact advers asupra securitatii nucleare, mediului, personalului sau populatiei, spun reprezentantii companiei.

Compania va transmite totodata un comunicat de presa dupa finalizarea lucrarilor de remediere, la momentul reconectarii Unitatii 1 CNE Cernavoda la Sistemul Energetic National.

Citeste si:

Romania va demara constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, dupa ce acordul cu SUA a fost avizat de Comisia Europeana

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *