Preturi in crestere ale apartamentelor de vanzare in Europa, in 2020. Cum au stat lucrurile in Romania

Preturile apartamentelor oferite spre vanzare in Europa au crescut, in 2020, cel mai mare salt fiind inregistrat in Rusia (+16%), in timp ce in Romania majorarea a fost de 5%, conform unei analize realizate de o platforma online de anunturi.

Datele centralizate de Olx Group arata ca, tot la nivel european, in privinta preturilor la chirii pentru apartamente cea mai importanta scadere a fost inregistrata in Portugalia si Bulgaria (-11%), urmata de Polonia (-5%) si Romania (-3%). In paralel, chiriile pentru acelasi tip de imobile au crescut cu 4% in Rusia, respectiv cu 3% in Ucraina.

Potrivit sursei citate, casele oferite spre vanzare au avut preturi mai mari in Europa, cu o singura exceptie, si preturi mai mici in America Latina si Asia-Pacific. Astfel, in Europa, cea mai mare crestere a fost inregistrata in Ucraina (36%) si Bulgaria (34%), iar Romania a inregistrat o crestere de noua procente, intre primul si ultimul trimestru al anului 2020. Singura tara europeana in care preturile pentru casele de vanzare au fost in scadere a fost Portugalia (-3%).

Tarile analizate din America Latina au inregistrat scaderi semnificative ale preturilor de vanzare ale caselor, in special in Ecuador (-43%), Peru si Brazilia (cu cate -27%).

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In privinta caselor oferite spre inchiriere, in Europa s-a consemnat o scadere de 30%, respectiv 26% in cazurile Ucrainei si Bulgariei, respectiv crestere cu 28% in Rusia. In Romania s-a inregistrat o scadere de 6%.

Pe segmentul terenurilor se inregistreaza un salt al preturilor de pana la 24% in Ucraina, 19% in Romania si 12% in Polonia.

Analiza Olx Group a avut la baza datele colectate in 2020 de pe platformele de anunturi de imobiliare detinute de companie in 13 state din Europa, America Latina si Asia-Pacific, care impreuna reprezinta 11% din populatia lumii si 8% din PIB-ul global. Printre aceste state se afla si Romania.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *