Plangere la DNA in cazul sefilor ASF Romania. Companiile de asigurari rau-platnice sunt protejate la nivel inalt?

Un nou scandal a luat pe sus lumea asigurarilor auto, iar in centrul lui se afla, din nou, Euroins Romania. De data aceasta, compania de asigurari si City Insurance sunt acuzate ca au anual mii de plangeri, dar conducerea Autoritatii pentru Supraveghere Financiara nu ia nici o masura.

Astfel ca, intre 2018 si jumatatea lui 2020, adica in 2 ani si jumatatate, cele doua companii au avut aproape 50.000 de petitii depuse la ASF Romania. In ciuda numarului urias de plangeri, conducerea arbitrului pietelor financiare nu a luat nici o masura, potrivit Hotnews.

Asa s-a ajuns ca un angajat al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) sa faca un denunt la DNA acuzand o potentiala savarsire a unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie din partea structurilor de conducere ale ASF.

Aceasta este acuzata de un posibil abuz in serviciu prin omisiunea nejustificata de a lua masurile de control si sanctionare a unor asiguratori RCA rau platnici, in ciuda miilor de reclamatii facute de pagubitii RCA.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Cine este in conducerea ASF Romania

La sefia ASF Romania se afla un comitet de conducere format din presedinte mai multi vicepresedinti, fiecare responsabil pe cate o ramura din pietele financiare si cativa membri neexecutivi.

In momentul de fata, presedintele ASF Romania este Nicu Marcu, care a fost ales in aceasta functie la mijlocul anului trecut, el avand sustinerea PNL si PSD si primind in Parlament 340 de voturi pentru si 20 impotriva. Inainte de a fi presedinte ASF, Nicu Marcu a fost vicepresedinte la Curtea de Conturi, conform CV-ului sau.

Marcu avea, in 2019, un venit anual de aproximativ 394.000 de lei (83.800 de euro), majoritatea banilor, 286.521 de lei fiind din indemnizatia anuala de la Curtea de Conturi (adica 5.080 euro lunar), iar restul de 107.460 de lei, din salariul de profesor la Academia de Studii Economice, potrivit Newsweek.

Pe de alta partea, vicepresedintele ASF responsabil cu piata asigurarilor si reasigurarilor este Cristian Rosu. Din declaratia sa de avere, venitul sau annual din 2019 pentru aceasta functie s-a ridicat la peste 612.000 de lei.

Cu un an mai devreme, Cristian Rosu a incasat 67.949 de lei pentru cele doua luni cand a fost vicepresedinte ASF si alti 512.658 de lei ca director general al Fondului de Garantare a Asiguratilor (FGA) si

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *