Pe ce te bazezi, ma, al lu' Parizianu'?

Auzindu-l, luni, 18 mai 2020, pe Ludovic Orban in Parlament, am crezut ca s-a dus la tribuna doar pentru a citi unul dintre articolele mele de pe Ziare.com.

Citeste toate textele scrise de Petrisor Peiu pentru Ziare.com

Ne-a spus ca “pregateste un plan de reconstructie economica pe baze sanatoase, care sa puna in prim-plan investitiile”, ne-a indicat clar ca “ce se poate produce in Romania trebuie produs in Romania”. Acum suntem siguri ca a aflat si el ca “in agricultura suntem dependenti de numeroase produse de import” si ca “exportam lucruri cu valoare adaugata minima, si chiar si acesti bani putini nu intra in buzunarul fermierului” (video: AICI).

Ba mai mult, am aflat de la prim-ministrul nostru ca “avem cupru, trebuie sa producem aici produse cu valoare adaugata, nu sa exportam cupru in China cum facem acum”, dupa ce ne vorbise, cu doua fraze mai devreme, despre gazul din Marea Neagra care merita o industrializare mai buna decat simpla lui ardere. Parca nu a amintit de irigatii sau, poate, nu am auzit eu bine ca era echipat cu masca, model Arafat 2020.

Marturisesc ca, pentru o clipa, l-am crezut si eu pe premierul nostru. Apoi l-am intrebat, retoric, desigur, dar impreuna cu Marin Preda: “Pe ce te bazezi, dom’le?”.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Oare premierul o fi stiind ce scrie in bugetul de stat pe care l-a adoptat propriul guvern? Hai sa ii amintim pe ce cheltuie domnia sa banul public:

Sursa: AICI

Cea mai mare cheltuiala este cu asistenta sociala – 131 de miliarde lei, apoi cu salariile – 110 miliarde de lei, cu intretinerea statului (chirii, benzina si alte mizilicuri) – 51 de miliarde lei, 14 miliarde plateste pe ratele la credite, 37 de miliarde ii transfera la baronii locali si doar mai putin de 49 de miliarde merg catre investitii, dintre care doua treimi ar fi banii europeni.

Sa nu fi stiut prim ministrul nostru ca nu prea are bani sa faca investitiile de care spune?

Poate se va imprumuta? Da, sigur ca se va imprumuta, dar nu pentru investitii, ci pentru a finanta fix cheltuielile din legea bugetului, adica salarii, pensii (inclusiv speciale), banii pentru baronimea locala (PNDL) si alte mici surprize. O surpriza absolut delicioasa sunt cei 40 de milioane de Euro pe care guvernul a decis sa

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *