Masurile de relaxare in domeniul HORECA vor avea un pret ascuns. Cum se vor regasi costurile impuse de pandemie in nota de plata a clientilor

Redeschiderea restaurantelor la 1 iunie se va face pe cheltuiala si pe sanatatea clientilor, care vor miza pe responsabilitatea angajatilor din Horeca de a pastra siguranta sanitara la un nivel maxim.

Desi presedintele HORA, Dragos Petrescu a iesit ieri, 6 aprilie, la declaratii dupa intalnirea de la Guvern, masca pe care acesta o purta a starnit revolta in mediul online. Masca parea a fi una mai mult de forma, un plastic in fata gurii, pozitionata indoielnic si care parea ca nu ofera prea multa protectie.

Si daca reprezentantul celor din Horeca nu pare sa tina cont de reguli cand iese in fata presei, atunci cum o vor face cei din “prima linie”, chelnerii, ospatarii, barmanii, receptionerii si alti angajati?

Mai mult, Petrescu a afirmat ca firmele din Horeca isi vor asuma costurile pentru testele rapide pe care le vor face clientilor, dar este contrazis si de alti reprezentanti din domeniu care spun ca aceste costuri se vor vedea in preturile bauturilor si mancarurilor oferite, dar si de analistii economici.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

“Este o masura care arata disperarea pe care o au multi dintre investitorii din sectorul Horeca dupa un an in care nu au beneficiat de nici o sustinere din partea autoritatilor. Faptul ca acesti oameni sunt dispusi sa plateasca din propriul buzunar, dar de fapt al clientilor, arata ca au existat solutii pentru redeschiderea Horeca in conditii de siguranta sanitara”, a declarat pentru Ziare.com, analistul economic Adrian Negrescu.

Promisiuni de pandemie si un al patrulea val

Potrivit lui, oricate investitii au facut cei din Horeca, tot nu au reusit sa convinga autoritatile.

“Acest lucru arata ca asa zisul grup de experti de la Palatul Victoria lucreaza strict cu date si nu are nicio viziune legata de perspective economic, lucru pe care deja l-am anticipat. Initiativa celor din Horeca vine sa sustina necesitatea unui standard national privind masurile de siguranta sanitara, care nu exista in prezent. Nu putem lasa la latitudinea clientilor, a chelnerilor si a receptionerilor protectia impotriva virusului si de aceea este nevoie de un set de reguli foarte clare pe care firmele din acest domeniu sa le respecte. Iar daca

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *