Cinci metode simple de a face economii zilnic

Criza sanitara si gravele repercusiuni economice si sociale provoaca o mare ingrijorare in randul populatiei. Pe de alta parte, impunerea carantinei, in primavara, apoi limitarea deplasarilor, a vacantelor din vara si a altor cheltuieli i-a ajutat pe multi sa faca economii mai mari ca de obicei in acest an. Daca nu faci parte dintre acestia, poate te-ai gandit totusi sa economisesti, dar nu ai reusit sa o faci din lipsa de timp, idei si organizare. Stabilirea unei anumite rutine te va ajuta sa economisesti zilnic sau lunar o suma de bani – cea pe care o vei decide doar tu. Vei avea astfel o rezerva pentru zile negre sau pentru un concediu de vis, anul viitor, ori pentru un proiect pe care l-ai tot amanat de mult timp.

Protejeaza-ti economiile de tine insuti

Daca tentatia este prea mare si nu reusesti sa te tii departe de sumele pe care le economisesti, chiar si in cazul unui cont de economii online, cea mai simpla optiune este aceea a unui depozit. Poti alege perioada de economisire, moneda preferata si ai astfel un profit garantat cu risc minim. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti acorzi putin timp pentru a face o comparatie in materie de dobanzi depozite.

Calculeaza-ti cheltuielile fixe lunare

Este esential sa stii care sunt costurile lunare fixe. Este vorba despre chirie sau rata la banca pentru locuinta ta, intretinerea casei cu apa, gaze, curent electric, asigurarile de sanatate, benzina, taxele scolare etc. In afara de aceste cheltuieli, vei avea nevoie de o estimare cat mai corecta a cheltuielilor pentru alimente, produse de menaj si cele pentru ingrijire. Scade suma totala obtinuta din veniturile de care dispui si vei afla cu cat ai mai ramas pe luna pentru a “trai”.

In functie de suma cu care ramai, iti poti deja configura un transfer lunar catre un alt cont decat cel curent, cel de economii. Chiar si pentru o suma mica, la sfarsitul anului, vei fi bucuros sa vezi ca ai reusit sa economisesti bani.

Tine o evidenta a cheltuielilor

Pe o perioada de doua-trei luni, tine o evidenta a cheltuielilor zilnice, chiar si pentru cele mai mici sume. Uneori, poti avea impresia ca nu cheltuiesti aproape nimic intr-o zi, dar, seara, poti avea surpriza ca de fapt suma sa fie mult mai mare decat te asteptai. Dupa termenul de monitorizare impus, vei detecta care sunt acele “mici” cheltuieli

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *