MAE: Ambasada Romaniei la Viena s-a autosesizat in cazul romanilor de la o ferma agricola din Austria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizeaza, in urma aparitiei in mass-media a unor informatii cu privire la situatia unor cetateni romani care isi desfasoara activitatea la o ferma agricola din landul Austriei Inferioare si care semnalau conditii dificile de munca si nerespectarea de catre angajator a clauzelor contractuale, ca Ambasada Romaniei la Viena s-a autosesizat si a intreprins demersuri, in regim de urgenta, atat pe langa autoritatile locale, cat si pe langa sindicatele specifice, solicitand verificarea aspectelor semnalate si remedierea acestora.

MAE arata intr-un comunicat de presa transmis, vineri, AGERPRES si ca reprezentantii misiunii diplomatice au contactat unul dintre cetatenii romani angajati in cadrul fermei mentionate pentru a obtine detalii suplimentare cu privire la problemele cu care se confrunta acestia.

“Ca urmare a demersurilor intreprinse de Ambasada Romaniei la Viena, autoritatile austriece au raspuns prompt, Inspectia Muncii din landul Austriei Inferioare efectuand un control la ferma in cauza in data de 16 iunie. Raportul acestui control urmeaza sa fie publicat”, precizeaza MAE.

De asemenea, misiunea diplomatica a intreprins demersuri si cu privire la un alt caz in care un cetatean roman, angajat intr-o alta ferma din Republica Austria, a reclamat nerespectarea clauzelor contractuale de catre angajatorul austriac. Astfel, misiunea diplomatica a sesizat autoritatile competente austriece, solicitand verificarea aspectelor semnalate.

Potrivit MAE, Ambasada Romaniei la Viena este in dialog constant atat cu cetatenii romani din cadrul celor doua ferme, cat si cu autoritatile austriece, in vederea verificarii aspectelor semnalate si a remedierii acestora si este pregatita sa acorde asistenta consulara conform competentelor legale si cu stricta respectare a legislatiei nationale si a statului de resedinta.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *