O emblema a orasui Rio de Janeiro, celebra statuie Cristos Mantuitorul va fi restaurata inaintea celei de-a 90-a aniversari

Celebra statuie art deco Cristos Mantuitorul din Rio de Janeiro va fi supusa unei ample restaurari inaintea celei de-a 90-a aniversari, relateaza rtbf.be.

Arhitecta Cristina Ventura este care conduce santierul deschis deja. Statuia, inaugurata in 1931, a devenit in scurt timp una dintre emblemele orasului brazilian.

“Structura exterioara expusa elementelor a suferit o uzura din cauza soarelui, ploii, fulgerelor si a variatiilor de temperatura”, a explicat Ventura.

Situata la 710 metri fata de nivelul marii, pe colina Corcovado, statuia din beton are o inaltime de 38 de metri. In mod obisnuit, ea era vizitata de peste 2 milioane de oameni anual. Anult recut, accesul aici a fost restrictionat mai multe saptamani, in contextul crizei sanitare.

Pe 12 octombrie, va implini 90 de ani.

Restaurarea a prevazut o analiza aprofundata a stadiului invelisului compus din mii de pietre triunghiulare taiate de mana, a armaturii sale din fier si a structurii.

Statuia a fost declarata, in 1973, monument istoric, iar in 2007 a fost clasata intre cele sapte minuni ale lumii moderne.

Programul de restaurare, care se va intinde pe urmatoarele luni, are ca scop stabilirea unui plan preventiv de mentenanta pentru a evita pe viitor deteriorarea.

Citeste si:

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *