Ministrul Culturii anunta un “set de norme” pentru organizatorii de festivaluri. Scopul ar fi evitarea inchiderii totale a evenimentelor

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anuntat ca institutia pe care o conduce lucreaza la un “set de norme” privind sustinerea organizatorilor de festivaluri in contextul pandemiei de COVID-19.

Ministrul sustine ca principala problema a organizatorilor de festivaluri in aceasta perioada o reprezinta predictibilitatea si a anuntat ca ministerul pe care il conduce lucreaza la norme prin aplicarea carora sa se evite “inchiderea totala a evenimentelor” de acest gen.

In acest moment, Ministerul Culturii lucreaza la un set de norme pe care le va inainta sub forma de propunere catre CNSU. Am avut o discutie si cu domnul premier Florin Citu, am avut o intalnire, impreuna cu domnul premier, cu organizatorii de evenimente, cu reprezentantii sectoarelor culturale si din zona liberarilor si editurilor, au fost discutii mai ample. Pe componenta evenimente, si domnul premier si-a exprimat dorinta de a gasi solutii pentru a nu mai exista intreruperi totale, ci doar inaspriri de norme, in functie de cum evolueaza situatia epidemiologica.

Eu cred ca, in raport si cu avansarea campaniei de vaccinare, desi astazi, cand vorbim, nu sunt cele mai fericite cifre epidemiologice, dar odata cu inaintarea campaniei de vaccinare, sa putem implementa acest set de norme care sa ofere predictibilitate. In acest moment, predictibilitatea este problema numarul unu pentru ca nimeni nu stie in ce masura se poate implica in angajarea unor costuri pentru a-si organiza evenimentul si pentru a-si face planurile financiare si nu numai, si cele organizatorice. De aceea, vom propune implementarea unui set de norme care sa ofere predictibilitate si acest set de norme sa evite inchiderea totala a evenimentelor”, a declarat ministrul Culturii, vineri, la Sinaia.

Bogdan Gheorghiu a participat, la Castelul Peles din Sinaia, la o ceremonie gazduita de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, cu ocazia implinirii a o suta patruzeci de ani de la proclamarea Regatului Romaniei.

Citeste si:

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *