Cristi Puiu va face parte din juriul Festivalului de Film de la Venetia 2020

Actrita franceza Ludivine Sagnier, regizorii roman Cristi Puiu si german Christian Petzold, scriitorul italian Nicola Lagioia, regizoarea britanica Joanna Hogg si austriaca Veronika Franz, vor alcatui juriul celei de-a 77-a editii a Festivalului International de Film de la Venetia, prezidat de actrita australiana Cate Blanchett, relateaza AFP.

Organizatorii festivalului, care se va desfasura in perioada 2-12 septembrie 2020, au anuntat in ianuarie prezenta actritei Cate Blanchett in fruntea juriului celei de-a 77-a editii a celebrului festival italian.

Juriul a fost completat duminica cu sase membri – trei femei si trei barbati – intre care actrita franceza Ludivine Sagnier (41 de ani), cunoscuta pentru rolurile din “Picaturi de apa pe pietre incinse”, “8 femei” si thriller-ul “Swimming Pool”.

Alaturi de ea se va afla regizoarea austriaca Veronika Franz (55 de ani), remarcata pentru pelicula “Goodnight Mommy” (2014), co-regizata alaturi de Severin Fiala, un lungmetraj multi-premiat care a reprezentat Austria la Oscar.

Britanica Joanna Hogg (60 de ani) a regizat patru filme, dintre care cel mai recent, “The Souvenir”, a avut premiera la Festivalul de film american Sundance anul trecut.

Reprezentant al “Noului val” al cinematografiei romanesti, Cristi Puiu (53 de ani), si-a facut debutul in spatele camerei de filmat in 2001 cu filmul cu buget redus “Marfa si banii”.

In 2005, cel de-al doilea lungmetraj al sau, comedia neagra “Moartea Domnului Lazarescu”, a avut un succes urias si a obtinut premiul la categoria “Un Certain Regard” la Cannes. In 2020, cu filmul “Malmkrog”, Cristi Puiu a castigat premiul pentru cel mai bun regizor la sectiunea “Encounters” a Festivalului de la Berlin.

Regizorul german Christian Petzold (59 de ani) a fost premiat pentru “Die innere Sicherheit” (2000), prezentat la Venetia, “Fantome” (2005) si “Yella” (2007), ambele prezentate la Berlin.

Nascut in 1973 la Bari (sudul Italiei), Nicola Lagioia este autorul a zece romane, eseuri si povestiri. In 2015, el a obtinut premiul Strega (echivalentul italian al Goncourt) pentru La Ferocia.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *