Site icon FIN

3 motive pentru care Bitcoin întâmpină dificultăți în a stabili 20.000 de dolari ca suport

Graficul prețului Bitcoin (BTC) din ultimele două luni nu reflectă nimic altceva decât o perspectivă bearish și nu este un secret că criptomoneda a înregistrat în mod constant minime mai mici de când a scăzut sub 48.000 de dolari la sfârșitul lunii martie.

Câștigurile pozitive înregistrate în primele zece zile ale lunii iulie au dispărut aproape pe 13 iulie, deoarece Bitcoin (BTC) și piața mai largă a alunecat înapoi spre noile minime anuale.

BTC/USD, timeframe de o zi | TradingView Volumul Bitcoin

Raliul Bitcoin din ultima săptămână a trezit un optimism reînnoit în rândul unor traderi, dar acest optimism poate dispărea pe termen scurt.

Datele de la Arcane Research arată că o mare parte a impulsului a venit din eliminarea taxelor de tranzacționare pentru anumite perechi Bitcoin de pe exchange-ul de criptomonede Binance.

Bitcoin: Volumul real de tranzacționare | Arane Research

După ce taxele de tranzacționare au fost eliminate, exchange-ul a înregistrat o creștere a volumului de tranzacționare, care este probabil atribuită „wash trading-ului” de către traderii care caută să profite de eliminarea taxelor pentru a obține un cont VIP.

Binance are în prezent nouă niveluri VIP diferite, fiecare cu taxe mai mici pentru toate monedele listate pe exchange. Cu cât tranzacțiile spot ale unui utilizator sunt mai mari într-o perioadă de 30 de zile, cu atât nivelul VIP al acestuia este mai mare.

Cu toate acestea, când privim întregul ecosistem în ansamblu, activitatea rămâne scăzută, ceea ce sugerează că interesul pentru cumpărarea de criptomonede a scăzut în acest moment.

„Toate celelalte exchange-uri au înregistrat un volum de tranzacționare redus săptămâna trecută, volumul mediu de tranzacționare pe șapte zile fiind aproape de minimele de 1 an, ilustrând faptul că activitatea de tranzacționare organică pe piață este foarte redusă în acest moment”, a

Articol complet pe crypto.ro