Construit cu 5,6 milioane euro, spitalul din Lipova, va avea recepţia la finalul lunii

Incepute în toamna anului 2017, lucările la noul spital din oraşul Lipova, se vor încheia până la finalul lunii mai, când va avea loc recepţia, urmând ca unitatea medicală să fie parţial funcţională din această vară.

Mircea Jichici, primarul oraşului Lipova, a declarat luni, pentru AGERPRES, că 95% din lucrările prevăzute în proiect sunt încheiate, finanţarea de 5,6 milioane de euro fiind asigurată de Guvern prin Compania Naţională de Investiţii.

“Cu siguranţă este cea mai importantă realizare de după 1989 în oraşul nostru şi cred că vom avea cel mai modern spital din judeţ. În proiect sunt incluse filtre ultra-violete, gaze medicale prin pereţi, filtre de aer, sistem de degivrare a scărilor, instalaţiile de încălzire realizate pe bază de cupru medical, camere tehnice specializate, buncăr atomic, două lifturi, rampă pentru salvare, staţie de oxigen, panouri solare. În ultimele săptămâni am primit mobilierul şi urmează să fie montat”, a declarat primarul.

Primarul spune că spitalul va deveni funcţional parţial peste aproximativ două luni, când vor fi deschise câteva secţii, Interne şi Pediatrie. Între timp, Primăria Lipova se va ocupa de unele amenajări exterioare, pentru realizarea spaţiilor verzi şi a unui drum de acces.

“Pentru secţiile ce vor fi deschise avem echipamentele şi personalul, pentru că se vor muta din vechiul spital. Rămâne ca secţii importante pe care nu le-am avut, cum sunt chirurgia şi ATI, să devină funcţionale după ce vor fi achiziţionate echipamentele medicale necesare, care costă puţin peste un milion de euro. Totul depinde de alocarea fondurilor necesare

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *