Se va anunţa data pentru programul Casa Eficientă Energetic

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, intr-o conferinţă de presă  va anunţa data de start a programului Casa Eficientă Energetic pentru populaţie

Acesta va oferi detalii, de altfel, despre lansarea în consultare publică a ghidului pentru programul Casa Eficientă Energetic pentru instituţii publice (şcoli, grădiniţe).

În acest context, proprietarii de case din România vor putea accesa, o primă în valoare de maxim 15.000 de euro, prin care îşi pot eficientiza din punct de vedere energetic imobilele, a anunţat, în data de 12 mai, ministrul Mediului, Costel Alexe, în conferinţa de lansare în consultare publică a Ghidului de finanţare pentru Programul „Casa Eficientă Energetic”.

Din acest punct de vedere, ministrul a precizat că, în prezent, în România există case care pierd prin pereţi cel puţin 30% din energia pe care au în interior, 25% prin acoperişuri şi 25% prin ferestre.

Astfel, ministrul de resort a estimat atunci că de Programul „Casa Eficientă Energetic”, al cărui buget este de 100 de milioane de euro, vor putea beneficia aproximativ 9.000 de proprietari de case.

Citeste continuarea pe: Se va anunţa data pentru programul Casa Eficientă Energetic

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *