Ikea își propune să cumpere înapoi mobilierul folosit pentru o mișcare de reciclare

Ikea, cea mai mare afacere de mobilier din lume, planifică o întreprindere de mobilă second-hand.

Gigantul suedez va lansa luna viitoare o schemă de cumpărare a bibliotecilor nedorite Billy și a altor obiecte de mobilier de care nu mai aveți nevoie sau pe care nu le mai doriți.

Conform planului, acesta va oferi vouchere în valoare de până la 50% din prețul inițial, pentru a fi cheltuite la magazinele sale.

Inițiativa „Cumpără înapoi” va fi lansată pentru a coincide cu Black Friday.

„Facând viața durabilă mai simplă și mai accesibilă, Ikea speră că inițiativa îi va ajuta pe clienții săi să ia atitudine împotriva consumului excesiv de acest Black Friday și în anii următori”, se menționează în referință, la 27 noiembrie, când o mulțime de comercianți cu amănuntul oferă reduceri pe produsele lor.

Schema internațională va vedea clienții cărora li se vor oferi vouchere pentru a le cheltui la magazinele Ikea, a căror valoare va depinde de starea articolelor pe care le returnează.

Clienții trebuie să înregistreze articolul pe care doresc să îl returneze și apoi li se va oferi o estimare a valorii acestuia.

Articolele „ca noi”, fără zgârieturi, vor primi 50% din prețul inițial, articolele „foarte bune”, cu zgârieturi minore, vor primi 40% și „bine folosite”, cu mai multe zgârieturi, vor primi 30%.

Apoi ar trebui să le returneze – complet asamblate – la biroul de returnare unde vor fi verificate și valoarea finală acceptată.

Oferta, care se

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *