Cum sa cultivi legume chinezesti in gradina

Daca pana acum gaseai legumele chinezesti doar in supermarketuri, ei bine, poti sa le cultivi usor chiar in propria gradina. Aceste legume se pot cultiva chiar si pe timpul anotimpului rece in anumite zone, acolo unde temperaturile nu scad considerabil. Pentru a creste iarna, legumele se seamna de la sfarsitul verii si sunt recoltate primavara.

Cateva soiuri pe care le poti recolta sunt: Broccoli chinezesc

Este cunoscut si sub numele de gai lan sau krailaan. Toate partile din acest broccoli chinezesc sunt comestibile si se utilizeaza in diverse retete culinare asiatice si nu numai. Fata de broccoli obisnuit, kaailan este mai subtire si trebuie sa fie recoltat inainte de inflorire. Recolta se poate obtine in mod repetat, taind tulpina si lasand cele 4 frunze tinere care ajuta la fertilizara rapida a radacinii.

Varza chinezeasca

Sunt mai multe soiuri de varza chinezeasca care se regasesc pe piata. Cel mai intalnit insa este cel in forma deinima, wong bok. Textura acestui tip de varza este fina si are frunze crocante. O capatana matura ajunge la aproximativ 1.5 kg. Pentru a avea o recolta bogata, este recomandat sa folosesti ingrasamant si materie organica. In aproximativ 10 sptamani se cultiva recolta atunci cand planta ajunge la aproximatvi 20-30 cm.

Mizuna

Este o planta de culoare verde deschis. Este cunoscuta in cultura japoneza si ca mustar de paianjen sau konya. Mizuna are frunze de culoare verde deschis, cu tulpina subtire si o aroma piperica, amaruie. Planta ofera o sursa bogata de vitamina K si C.

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *