Cum alegem corpurile de iluminat pentru fiecare încăpere

Putem utiliza corpurile de iluminat pentru a crea un anumit ambient într-o cameră. Cu toate că marea majoritate a camerelor pot fi la fel, în funcţie de preferinţe se poate alege ca lumina să creeze un spaţiu confortabil şi relaxant – cum ar fi recomandat pentru un living, formal – cum ar fi pentru o sală de mese său intim – pentru un dormitor. Acest efect se poate obţine prin selectarea şi aranjarea cu atenţie a corpurilor de iluminat. 

Vom vedea în continuare câteva trucuri legate de design interior care te pot ajuta să creezi o anumită atmosferă într-o cameră, folosind corpuri de iluminat şi lămpi.

Iluminarea unei camere relaxante – cum ar fi un living

Pentru a crea o atmosferă relaxantă într-o cameră de zi ar trebui urmărit iluminatul ambiental. Acest lucru înseamnă în primul rând selectarea lustrelor de plafon şi a aplicelor de perete. Este de dorit să se creeze o lumină globală şi uniforma în întreaga cameră, cu un nivel scăzut de contrast. Acest lucru înseamnă că trebuie evitate umbrele şi nu se vor crea zone mai luminoase decât altele. 

De asemenea, se recomandă evitarea simetriei şi plasarea luminilor într-o schemă echilibrată sau după un anumit tipar, pentru că astfel camera ar avea un aer formal. 

În schimb, se poate obţine o armonie plăcută prin plasarea întâmplătoare a diferitelor tipuri de lumină şi prin utilizarea a cel puţin două, sau chiar trei genuri diferite de corpuri de iluminat.

Iluminarea unei camere formale – cum ar fi

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *