Site icon FIN

Beneficiile motocultorului: De ce ai nevoie de acest utilaj în grădina ta?

Majoritatea județelor din România sunt ruralizate, ceea ce înseamnă că una dintre cele mai importante domenii pentru populație este agricultura. România este pe primul loc în UE (Uniunea Europeană) la ponderea populației ocupate în agricultură. Aceasta prevede cultivarea plantelor și creșterea animalelor, care sunt interdependente și nu pot exista una fără cealaltă.

Pentru cultivarea plantelor și ulterior pentru creșterea animalelor, solul este un factor foarte important. România se poate bucura de cel mai bun tip de sol cernoziom – un sol fertil cu conținut bogat de humus. Pentru înființarea culturilor, eliminarea buruienilor, dăunătorilor și, cel mai important, pentru încorporarea îngrășămintelor organice în sol, este esențială implementarea celor mai bune și de bază metode de prelucrare a solului.

O metodă de bază pentru cultivarea pământului este reprezentată de utilizarea motocultorului. Un motocultor profesional pregătește solul pentru plantare, îți permite să-l prelucrezi cu mult mai puțin efort, mult mai eficient și într-un timp mult mai scurt. Să analizăm beneficiile oferite de cel mai bun motocultor și de ce ai nevoie de acest utilaj de bază pentru terenurile tale.

Efort minim

O suprafață de teren poate fi prelucrată de un motocultor mult mai rapid și mai eficient, decât dacă faceți asta manual. Într-adevăr este nevoie de putere fizică, anume în mâine, pentru a utiliza un motocultor, însă beneficiile pe care le oferă, merită orice efort fizic. Acesta oferă aerarea solului și oxigenarea acestuia.

Eficacitate ridicată

Cele mai bune motocultoare reușesc eficient să mărunțească pământul la o adâncime mai mare decât alte utilaje, precum este motosapa. Acestea pot fi utilizate chiar și pentru a face canale pentru semințe.

Ușor de întreținut

Întreținerea motocultoarelor este foarte simplă, chiar dacă construcția pare a fi complexă. Este important totuși să oferiți timp și pentru curățarea aparatului, pentru a menține longevitatea acestuia. Astfel, urmați câțiva pași de bază:

Distruge buruienile

Motocultorul nu doar mărunțește și oxigenează solul, acesta reușește să distrugă eficient buruienile, care încetinesc creșterea sănătoasă a legumelor sau fructelor. Manual, distrugerea buruienilor este eficientă pe o perioadă scurtă de timp, dar și necesită foarte mult timp pentru a curăța tot terenul, care vă fură din energie.

Îmbogățește solul

Motocultorul îmbogățește solul cu nutrienți minerali care sporesc creșterea plantelor. Acest lucru se obține prin activarea microorganismelor benefice, cum ar fi bacteriile, care cresc conținutul de azot și fosfor din sol. De asemenea, motocultorul reușește să reducă eroziunea solului și să sporească fertilitatea acestuia.

Articol publicat de Gardianul.ro

Facebook Gardianul.ro

Instagram Gardianul.ro

YouTube Gardianul.ro

Pinterest