Stimularea unui trai urban, altfel! Cu 75% spatii libere si verzi, Atria Urban Resort creste copaci si calitatea vietii

La nivel global se estimeaza ca in pana in 2050 procentul de oameni ce vor trai in arii urbane va creste de la 46,6% la 69,6%. Urbanizarea excesiva scade calitatea vietii punandu-ne in pozitia de a trai intr-un climat mai poluat si mai stresant.

Studiile arata ca zonele urbane cu spatii verzi imbunatatesc semnificativ starea de bine prin:

– reducerea nivelului de zgomot;

– imbunatatirea calitatii aerului;

– zone umbrite pentru confort termic;

– stare de sanatate mai buna.

Sursa: www.atriaresort.ro – Faza 1 a complexului rezidential Atria Urban Resort

In Atria Urban Resort spatiul deschis si verde reprezinta 75% din suprafata totala a ansamblului rezidential.

Acesta a fost gandit de o echipa iscusita de ingineri, arhitecti, peisagisti, urbanisti si ilustratori astfel incat cladirile sa aiba proportiile corecte, sa existe spatii mari intre ele si sa cuprinda si un plan peisagistic unitar, cu numeroase spatii verzi si piscine.

Spatiile verzi reprezinta un intreg ecosistem care cuprinde plante precum magnolii, dar si diferiti arbori si copaci seculari, printre care se numara copacul de Matase Persan, frasinul, Arborele Pagodelor sau Tulipanul, o specie rar intalnita in Romania, cu flori asemanatoare lalelelor.

De asemenea, mai exista garduri vii si mai multe pergole pentru plantele urcatoare Glicina (Salcamul Japonez sau Wisteria Floribunda).

Pe langa toate acestea fiecare etapa a ansamblului este dotata cu o piscina ce transforma complexul intr-o destinatie cu iz de vacanta.

Copacii umbrosi, distanta mare dintre cladiri si nu in ultimul rand piscina, au prins viata din dorinta de a imbunatati calitatea vietii de zi cu zi.

In cazul in care vrei sa descoperi si alte spatii verzi din imprejurimi poti merge in parcurile din proximitate: Parcul Bazilescu, Parcul Dendrologic Chitila, Parcul Herastrau, Domeniul Mogosoaia si Clubul Sportiv Chitila.

Interesul oamenilor de stiinta catre importanta spatiilor verzi pentru sanatate a crescut si iata cateva din descoperirile acestora:

– proximitatea spatiilor verzi scade nivelul de cortizol si reduce nivelul de stres;

– creste tendinta umana de a crea legaturi sociale;

– copiii se pot dezvolta armonios;

– 27% din cazurile de depresie ar fi prevenite prin petrecerea a 5 ore pe saptamana in natura;

– un studiu facut pe aprox 900.000 persoane arata ca acei copii ce cresc in zone cu foarte putin spatiu verde au un risc cu 55% mai mare in comparatie cu restul in a dezvolta boli psihiatrice, independent de alti facturi de risc.

– cresterea sperantei de viata pentru oamenii ce au acces la spatiu verde;

– cresterea starii de bine generale.

Atria Urban Resort este un complex situat

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *