Peste un milion de aplicări la joburi

Ultima lună a egalat recordurile ultimilor ani în ceea ce priveşte dorinţa românilor de a-şi găsi un loc de muncă, cu aproape un milion de aplicări la joburi, potrivit platformei de recrutare online eJobs.ro.

„Cu aproape 1 milion de aplicări la joburi, ultima lună a egalat recordurile ultimilor ani în ceea ce priveşte dorinţa românilor de a-şi găsi un loc de muncă. Comparativ, în aceeaşi perioadă a anului trecut au fost 570.000 de aplicări depuse de candidaţi. După o primă jumătate a lunii aprilie în care, pe piaţa muncii, atât angajatorii, cât şi candidaţii au bătut în retragere, odată cu apropierea finalului stării de urgenţă, şi unii, şi ceilalţi au reluat procesele de recrutare şi căutare activă a unui loc de muncă. Numai în perioada 1-15 mai au fost înregistrate aproximativ 650.000 de aplicări pentru joburile disponibile pe eJobs.ro”, se precizează într-un comunicat remis joi AGERPRES de platforma de recrutare online.

Astfel, domeniul care a atras cel mai mult atenţia candidaţilor a fost Comerţul – peste 200.000 de aplicări numai în ultima lună, urmat de IT / Telecom, Prestări servicii şi Call-center / BPO. Fiecare dintre aceste industrii a depăşit pragul de 100.000 de aplicări, în ultimele 30 de zile. Cel mai puţin căutate domenii au fost Protecţia mediului, sectorul Naval şi Aeronautic, Pază şi Protecţie sau Drept.

„Această criză i-a făcut pe candidaţi să fie mult mai atenţi la ce se întâmplă pe piaţa muncii. Unii pentru că vor să fie pregătiţi pentru orice eventualitate, iar alţii pentru că

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *