Cum recunoști un avocat bun

De obicei, cercetările demonstrează faptul că, românii consideră avocații ca fiind cea de-a treia meserie de bază în societate (după cea de medic și profesor). Lucru care este de lăudat, pentru cei ce practică această meserie. Cu toate acestea, tot studiile arată și că românilor nu prea le plac avocații, motivul de bază fiind că sunt prea scumpi. Chiar și așa, de obicei, un avocat scump este unul bun.

Dar nu mereu. De aceea, ți-am pregătit 7 criterii după care te poți ghida atunci când îți cauți un avocat, pentru a-ți da seama dacă este unul bun sau nu. Ei bine, dacă cumva nu treceți prin pașii de mai jos, sunt șanse ca de fapt ceva să nu meargă cum trebuie, atunci când ți-ai ales să fii reprezentat de un avocat:

1. Să fie membru UNBR – Uniunea Națională a Barourilor din România

Este extrem de important! Că de nu, avocatul nu are dreptul legal de practică!

2. Să încheie actele legale necesare

Vorbim despre un contract, o factură, chitanță, care să includă prevederi evidente și să dezvolte detaliile colaborării. Pentru ca relația dintre tine și avocat să meargă, trebuie să existe o transparență.

3. Să fie recomandat de oameni în care aveți încredere

Pentru că și în acest domeniu contează foarte mult recomandarea personală. Mai exact, în special în acest domeniu contează recomandarea personală!

4. Să fie specializat în domeniul speței de față

Este o diferență între a fi specializat în divorțuri și să fii specializat în domenii precum

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *