Back to school in pandemie: cum se reflecta in vanzarile de carti, rechizite si flori

Inceputul scolii insemna nebunie in magazine, in librarii si la florarii. Toti copiii aveau nevoie de rechizite noi, tinute noi, dar si traditionalul buchet de flori pentru invatatoare sau diriginte. Anul acesta, scoala a inceput in regim mixt, online si offline. Parintii si copiii au aflat in ultimele zile de vacanta cum vor arata primele zile de scoala, iar incertitudinea din sistem se reflecta si inalte linii de business.

Anii precedenti marcau cresteri de pana la 500% in vanzarea de rechizite. Pandemia a schimbat insa comportamentul parintilor, dar si nevoile acestora. Un sondaj realizat de retailerul glami.ro arata ca 69% dintre romani se pregatesc pentru noul an scolar cumparand imbracaminte sport, 55% pantofi sport, 51% materiale si rechizite scolare – in timp ce doar 33% aloca bugete pentru ghiozdane si 18% pentru uniforme.

In privinta rechizitelor, desi exista interes evident, se pare ca tabletele si laptopurile sunt noile caiete de scoala. Astfel, retailerii din IT au raportat cresteri de 30% la acest tip de produse, parintii incercand sa se pregateasca pentru orice scenariu. La fel si profesorii, care nu erau nici ei complet pregatiti din punct de vedere tehnic de scoala online.

Pe de alta parte, cartile scolare, manualele si materialele educationale alternative au, traditional, o crestere spectaculoasa, anul acesta retailerii trateaza subiectul cu precautie. Cu siguranta cresterile vor exista, insa debutul achizitiilor este mai greu.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Perioada mai lunga de adaptare

Perioada Back to School, traditional, incepe imediat cu inceperea anului scolar, cu accent in saptamanile care ii urmeaza. Perioada de varf putea fi considerata 15 -30 septembrie, cand majoritatea parintilor finalizau achizitiile necesare pentru noul an scolar. Noi suntem pregatiti pentru orice scenariu. Cu siguranta lucurile nu mai sunt asa de clare si primele zile ale scolii inseamna mult mai mult adaptare decat in anii trecuti. Cert este ca scoala continua si trebuie sa continue, iar copiii, profesorii si parintii se ajuta si de materiale fizice, tiparite, in procesul de invatare. Asta fara indoiala, a precizat pentru Ziare.com, Laura Teposu, director de dezvoltare si fondator Libris.ro.

Aceasta a mai mentionat ca libraria online incearca sa acopere intreaga oferta de manuale si carte scolara: manuale pe fiecare clasa si materie, incepand cu clasa pregatitoare, culegeri, caiete de lucru, caiete de activitati, memoratoare, dar si lecturi ale

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *