Ambalajele ce pot fi transformate în mobilier mic

Sud-coreenii de la Samsung au introdus pe piaţă un nou tip de ambalaje care permit utilizatorilor să transforme cutiile de carton în piese de mobilier mici şi versatile.

Este vorba despre cutiile în care sunt împachetate noile modele de televizoare de tip lifestyle ale companiei, precum „The Frame”, „The Serif” şi „Sero”, potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis joi AGERPRES.

Astfel, odată cu promovarea noului concept „eco packaging”, cartonul gros ondulat din care este alcătuit ambalajul poate fi folosit pentru a construi mese de dimensiuni mici şi rafturi, iar instrucţiunile de asamblare pot fi accesate prin scanarea codurilor QR de pe exteriorul cutiei.

„Putem găsi o modalitate de a transforma ambalajele TV în ceva util, în loc să le aruncăm? Astăzi, din ce în ce mai mulţi utilizatori sunt interesaţi să protejeze mediul. Prin intermediul ambalajelor ecologice, aceştia contribuie la protejarea mediului înconjurător cumpărând bunuri în mod obişnuit. Aceasta a fost ideea de la care am pornit. Pentru o asamblare mai uşoară, am decis să tipărim cinci puncte care să servească drept unitate de măsură. Acest lucru face ca asamblarea propriului mobilier din material reciclat să fie mult mai intuitivă şi, în plus, face ca mobilierul să arate bine odată ce este construit”, a explicat Daehee Yoon, designer la Samsung Electronics Business Display.

Ideea care a stat la baza reutilizării materialului de ambalare nu a fost suficientă, cu toate acestea, ci au fost necesare măsurători concrete pentru a ajunge la rezultatul dorit de designeri. Astfel, în timp ce

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *