COTAR: o dezbatere online în legătură cu Legea RCA este superficială

Reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) consideră că o dezbatere online în legătură cu Legea RCA este superficială şi poate deschide calea adoptării unor prevederi nefericite ale căror efecte le vor simţi atât transportatorii, cât şi ceilalţi proprietari de autovehicule.

„Am asistat, în cursul zilei de ieri (luni, n.r.), la o tentativă eşuată de dezbatere online a modificărilor aduse legii RCA din Camera Deputaţilor. Orice dezbatere în timp scurt şi doar prin intermediul intervenţiilor pe o platformă online, pe subiecte cu impact pentru 8 milioane de cetăţeni ai acestei ţări, este ineficientă şi reprezintă un risc ridicat de adoptare a unor amendamente greşite, care sa scoată din nou transportatorii în stradă, în următoarele luni. Le reamintim tuturor parlamentarilor că au existat, în ultimele luni, mai multe dezbateri, la Ministerul de Finanţe, la care au participat, pe lângă ASF, toţi actorii pieţei, iar de acolo, toţi participanţii au convenit să fie operate strict măsurile solicitate de Comisia Europeană, pe marginea legii RCA”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR, într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

Sub presiunea timpului scurt, COTAR apreciază deschiderea parlamentarilor pentru dezabateri, dar consideră că „o astfel de dezbatere online,  nu poate fi decât una superficială şi poate deschide calea adoptării unor prevederi nefericite ale căror efecte le vor simţi atât transportatorii, cât şi ceilalţi proprietari de autovehicule”.

„Propunem adoptarea de către Parlamentul României exclusiv a prevederilor de armonizare a legislaţiei româneşti la solicitările Comisiei Europene, pentru a încerca să ne încadrăm în termenele impuse României. (…)

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *