ANPC şi ASF vor să elimine cât mai curând disfuncționalitățile din colaborarea service-urilor auto și companiile de asigurări

În data de 5 aprilie 2021, o delegație a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor(ANPC) condusă de președintele Claudiu Dolot, a avut o întâlnire cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), pentru a stabili cele mai bune soluții de lucru privind diverse domenii comune de competență.

În cadrul discuției, cele două structuri au dezbătut, printre altele, o problemă importantă semnalată de consumatori și anume, găsirea unei căi viabile de colaborare pentru a rezolva modul în care conlucrează service-urile auto și companiile de asigurări, în cazul remedierii daunelor autoturismelor.

Dat fiind că ambele instituții reprezintă doi piloni de bază ai statului în domeniul controlului, ANPC și ASF au decis că această temă, care afectează un număr important de cetățeni, trebuie rezolvată în cel mai scurt timp, pentru ca drepturile lor, în calitate de consumatori, să fie respectate conform legii.

În acest fel, cele două autorități își propun să elimine cât mai curând disfuncționalitățile existente în prezent, în modul în care service-urile auto și companiile de asigurări lucrează, astfel încât interesele consumatorilor să nu mai fie afectate.

Citeste continuarea pe: ANPC şi ASF vor să elimine cât mai curând disfuncționalitățile din colaborarea service-urilor auto și companiile de asigurări

Articol complet aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *